Navneskilt i messing har mange bruksområder. De kan benyttes ved inngangsdøren hjemme for å opplyse om hvem som bor i boligen og for å sette et personlig og unikt preg på inngangspartiet. Dørskiltene kan dessuten benyttes innendørs, for eksempel for å angi hvor toalettet er eller hvilket soverom som tilhører hvilket barn. I forretningssammenheng kan dørskiltet opplyse om firmaets kontaktopplysninger og tjenester, eller de kan angi hvilken tittel de ulike kontormedarbeiderne har. I butikk- og restaurantlokaler kan dessuten et dørskilt informere om åpningstider eller priser. Dørskilt benyttes dessuten ofte i offentlige bygninger for å angi veien til WC eller heis, eller for å opplyse om nødutganger eller avgrensede områder.

Hos www.signonline.no kan man enkelt designe sitt eget navneskilt i messing, enten det er til privat bruk eller i firmasammenheng. Nettstedet har en oversiktlig nettkatalog der man kan finne et bredt utvalg av skilt. Her tilbys det skilt i alle slags former, størrelser og farger som man benytter som utgangspunkt. Når man har funnet det skiltet som passer best til behovene og ønskene man har, velger man dette og man får tilgang til et interaktivt verktøy der man designer sitt eget messingskilt. En forhåndsvisning oppdateres kontinuerlig etter hvert som man foretar endringer i teksten som skal graveres. Man kan velge hva som skal stå på de ulike tekstlinjene, hvilken skrifttype som skal benyttes og hvor stor skriften skal være. Deretter kan man enkelt flytte på teksten og endre skriftens utseende helt til man er fornøyd med resultatet. Når man er ferdig er det bare å legge skiltet i handlekurven og man vil etter kort tid motta det graverte messingskiltet man har designet.

Alle skiltene man finner i nettkatalogen er laget i messing, som hovedsakelig består av kopper og sink. De fleste messingskilt har en gylden fargetone, men hos www.signonline.no kan man dessuten få skilt også i andre fargetoner. De ulike fargene oppnås ved å justere mengden kopper i blandingen. Mer kopper gir en rødlig fargetone, mens mindre kopper gir en hvitere fremtoning. Uansett hvilken farge man velger vil navneskiltets graveringer males med svart farge, noe som gjør at teksten blir ekstra synlig. Messing er et svært holdbart materiale og garanteres å vare lenge, selv ved utendørs bruk.