Dørskilt

Et dørskilt kan brukes både privat og offentlig, og kommer i mange ulike design og størrelser. Hjemme kan et dørskilt fungere som en velkomsthilsen og fortelle besøkende hvem som bor i boligen. I offentlige lokaler kan et dørskilt angi hvor man finner for eksempel WC, trappeoppganger eller nødutganger. Dørskilt kan også benyttes for å angi hvilken butikk eller firma som holder til i et lokale, eller det kan angi åpningstider og kontaktinformasjon.

Et «Her bor»-skilt fungerer som et velkomstskilt i inngangspartiet. Skiltets hovedformål er å fortelle hvem som bor i hjemmet, men det kan dessuten også ha andre funksjoner. Dersom man velger å lage et personlig skilt kan det dessuten fortelle noe om beboernes personlighet og stil. Det kan dessuten utformes slik at det passer til resten av inngangspartiet. Dørskilt kan dessuten benyttes innendørs for å angi hvor toalettet er, eller for å opplyse om hvem et barnerom tilhører.

I offentlige lokaler er det behov for å angi hvor man finner forskjellige fasiliteter, som for eksempel WC eller stellerom. I tillegg blir dørskilt gjerne brukt til å opplyse om hvor man finner tekniske rom, rømningsveier eller trappeoppganger. Dørskiltet kan dessuten brukes for å opplyse om adgangsbegrensning, forbud, påbud og så videre. Ulike firmaer har dessuten behov for å vise besøkende hvor de holder til og benytter kontorskilting for å vise hvilket kontor som tilhører hvem. Butikker og restauranter benytter gjerne dørskilt for å opplyse om åpningstider eller for å ønske besøkende velkommen.

Et dørskilt er gjerne en viktig del av interiøret, enten det er hjemme, på kontoret eller i et kjøpesenter. Det er derfor viktig å kunne finne et skiltdesign som passer til formålet, uansett hvor det benyttes og hvilket formål det har. Hos www.signonline.no kan man lage et tilpasset dørskiltdesign som passer til ens egen personlighet eller til firmaets profil. Det finnes mange ulike former, størrelser og farger å velge blant, noe som gjør det enkelt å lage et unikt og passende dørskilt, enten det er til hjemmet eller til kontoret.

Man kan ta utgangspunkt i nettkatalogen som viser et stort utvalg av ulike maler. Her kan man finne rektangulære, ovale og spesialformede skilt i ulike størrelser og utforminger. Når man har funnet det skiltet som passer best både i størrelse og form, velger man dette og blir ført videre til verktøyet der man kan lage sitt eget, stilige dørskilt. Man får opp en forhåndsvisning av malen man har valgt, samt flere tekstlinjer der man kan legge inn teksten man ønsker å få gravert inn i skiltet. Etter hvert som man skriver inn teksten vil forhåndsvisningen oppdateres og man får se hvordan endringene påvirker resultatet. Ved å endre skrifttype og skriftstørrelse kan man tilpasse skiltet helt til man får et resultat man er fornøyd med. Til slutt legger man skiltet i handlekurven og snart har man et nytt, unikt dørskilt man kan henge på døren.

I tillegg til størrelse, fasong og gravering finnes det dessuten mange ulike materialer å velge blant. Skiltene hos www.signonline.no produseres i messing av høyeste kvalitet, noe som sørger for at det varer i lang tid. Messingskiltene har en gyllen farge og består hovedsakelig av sink og kopper. Fargen kan imidlertid variere, og det er kopperinnholdet som i første rekke bestemmer hvilken fargetone skiltet får. Jo høyere kopperinnholdet er, jo mer rødaktig blir skiltet, mens et redusert kopperinnhold gir et langt hvitere skilt. Dersom nettkatalogen ikke inneholder et skilt som passer, kan man lage sitt eget skiltdesign fra bunnen av ved å velge materiale og størrelse. Dette er spesielt aktuelt dersom man har lyst på et mer eksklusivt dørskilt i for eksempel akryl, eller dersom man trenger et større dørskilt til kontoret.